Южноафриканският щам на COVID-19 може да е резистентен срещу защитата,

...
Южноафриканският щам на COVID-19 може да е резистентен срещу защитата,
Коментари Харесай

Ново 20: Ваксината на Пфайзер е безсилна срещу южноафриканския щам

Южноафриканският вариант на COVID-19 може да е устойчив против отбраната, която обезпечава имунизацията на фирмите " Пфайзер " и " Бионтех ", демонстрира изследване, направено в Израел, оповестява Ройтерс.

Университетът в Тел Авив и най-големия снабдител на здравни услуги в страната е направило изследването с към 400 души след позитивен тест за ковид 14 или повече дни, откакто са имунизирани с една или повече дози, и още толкоз неимунизирани, само че инфектирани с ковид.

Южноафриканският вид се среща при 1% от всички изследвани, само че измежду имунизираните с две дози той е публикуван осем пъти повече, в сравнение с измежду групата без ваксина. Това допуска, че американско-германският препарат не е толкоз ефикасен против тази разновидност и в известна степен тя може да премине през отбраната, която той дава.

Учените обаче предизвестяват, че проучването е осъществено измежду дребна група хора, защото разновидността от Южна Африка е едва публикуван в Израел.

По-опасна ли е новата разновидност на ковид, открита в Румъния?

Нова разновидност на английския вариант беше изолирана тази седмица в Румъния. Вариантът не се популяризира елементарно, само че успеваемостта на имунизациите против него е по-слаба, предизвестяват специалистите. Правителството в северната ни съседка удължи положението на паника с още 30 дни, считано от 13-и април.

Междувременно, проучване на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания в Съединени американски щати удостовери, че активирането на клетъчния имунитет, на който се основава румънската ваксина против COVID-19, е най-ефективно в битката с вируса. Този тип имунитет може да продължи до 17 години, твърди професор лекар Вирджил Паунеску, заместител ръководител на Академията за медицински науки и основател на румънската ваксина.

Препаратът е създаден в Тимишоара от екипа на проф. Паунеску и към този момент е минал първата фаза на изпитвания върху плъхове. Предстои втора фаза - върху хора. В северната ни съседка се чака да бъде открита и фабрика за произвеждане на ваксини. Европейската банка за вложения към този момент изрази подготвеност да я финансира, написа dnes.dir.bg.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР