Южноафриканският град Кейптаун е на път да се стане първият

...
Южноафриканският град Кейптаун е на път да се стане първият
Коментари Харесай

Кейптаун е на път да стане първият голям град в света без вода

Южноафриканският град Кейптаун е на път да се стане първият огромен град в света без вода, написа списание " Тайм ".

След невиждана тригодишна суша градът има по-малко от 90 дни преди да изразходи запасите си. Кейптаун може да се трансформира в първия огромен град в света без вода, в случай че жителите на града не понижат фрапантно всекидневното консумиране на вода, сподели кметът на Кейптаун Патрисия де Лиле.

В метрополията живеят към 4 милиона души.

Резервите свършват на 22 април, макар че се калкулират ежеседмично и при увеличение на всекидневната консумация могат да приключат и по-рано. На 8 януари кметът промени датата от 29 на 22 април.

Властите са решили да спрат водата щом равнищата на язовирите паднат до 13,5%, като изключение ще има единствено за най-важните услуги, в това число лечебни заведения.

Жителите ще бъдат принудени да вървят до едно от 200 места за доставяне с вода, където най-много ще получават по 25 литра дневно. Армията ще бъде мобилизирана да въдворява ред.

Градът е лимитирал до 87 литра дневно на човек. За множеството семейства това значи душ под 2 минути, няма вода за поливане на градината и за миене на автомобила и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР