Южноафриканският боксьор Симисо Бутелези почина три дни след нелепия инцидент,

...
Южноафриканският боксьор Симисо Бутелези почина три дни след нелепия инцидент,
Коментари Харесай

Боксьор почина след драма на ринга

Южноафриканският боксьор Симисо Бутелези умря три дни след нелепия случай, който постави завършек на мача му със Сифесиле Мнтунгва. Бутелези доминираше на кръга и в един миг прати противника зад въжетата, а успеха му изглеждаше сигурна. Тогава обаче боксьорът изненадващо се насочи към един от празните ъгли и стартира да постанова утопичен съперник, а реферът бързо разбра, че има нещо неправилно и приключи мача.

Кадрите от шокиращия случай обиколиха целия свят, а през това време Бутелези бе закаран в болница, където изпадна в кома. Усилията на лекарите да спасят живота му не се увенчали в триумф, като съгласно тях причина за гибелта е затънал хематом в мозъка, написа " Тема Спорт ".

" Докараха го в доста неприятно положение, само че беше постоянен. Открихме кръвоизлив в мозъка, само че положението му не позволяваше да бъде подложен на интервенция - разгласи доктор Буи Мабасо-Дламини. - Подозираме, че може да е имал контузии още преди мача в неделя и положението му да се е влошавало години наред ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР