Южноафрикански рефер с над 1100 двубоя зад гърба си ще

...
Южноафрикански рефер с над 1100 двубоя зад гърба си ще
Коментари Харесай

Рефер с над 1100 двубоя ръководи Пулев - Джошуа

Южноафрикански рефер с над 1100 дуела зад тила си ще управлява борбата за международната купа в тежката категория на бокса сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

За спазването на разпоредбите по време на срещата е определен да дава отговор Дион Дуарте. Така той става вторият арбитър от Южна Африка, свирил пердах за пояс при най-тежките. Първият е менторът на Дуарте - Стан Христодулу, който управлява мача Майк Уийвър - Джеймс Тилис на 3 октомври 1981 година в Роузмънт, Илинойс (САЩ).

51-годишният Дуарте е в Лондон от петък и ще остане в " балона " на уредниците в дните до борбата, пишат медиите в родината му.

Дуарте работи като заместник-директор на департамента по социална сигурност в Уестър Кейп. На млади години се състезава за локалния боен тим " Грикуанд Уест " и прави добра кариера при дилетантите.

Става арбитър през 1998 година Известен е с безпристрастността си, поради която в Южна Африка даже е получавал рецензии, че не оказва помощ на локалните боксьори на кръга.

" Записвам всички мачове, които управлявам. Мисля, че съм най-големия си критик. Виждам някаква неправилност и си споделям " Това пък за какво го направи? ". Често съм неудовлетворен от моето показване, откривам си неточности. "

" Трябва да призная, че съм леко обезпокоен преди дуела на 12-ти. Но щом удари гонгът, всичко би трябвало да е наред. Поне в залата ще има единствено 1000 души, които да ме ругаят. Представете си да беше цялостна. Джошуа можеше да докара 60-70 000 фенове. ", разяснява Дуарте.

На 12 декември, в " О2 Арена " в Лондон, Кубрат Пулев излиза на кръга в може би най-важния мач от началото на кариерата си.

За трети път в границите на шест години Кобрата ще има късмет да стане международен първенец. През 2014 година той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му проваляне в профибокса.

Сблъсък сред по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 година, само че тогава тежка травма попречи на Кобрата да се качи на кръга против международния първенец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР