Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня се опълчи на всички, които споделят

...
Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня се опълчи на всички, които споделят
Коментари Харесай

Кастер Семеня: 100-процентова жена съм си

Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня се опълчи на всички, които споделят мнението, че е повече мъж, в сравнение с жена.

Звездата в бягането на 800 метра има три пъти по-високо равнище на тестостерон, в сравнение с естествените дами и преди време беше подложена на терапия за намаляването му.

Лечението очевидно не е помогнало изключително, тъй като Семеня изпитва неудържимо увлечение към личния пол и даже се ожени за приятелката си Виолет Расебоя през 2015 година.

" Не мога да схвана за какво не престават да приказват, че съм приличала на мъж. Не вървя в тоалетната права, жена съм и пишкам като жена. Гледам да пропущам тези мнения около ушите си, тъй като нуждая се от положителна поддръжка, а не от негативизъм ", разяснява Кастер Семеня в изявление за южноафриканския канал Суперспорт ТВ.

Заради странния й случай от международната федерация по лека атлетика сложиха горна граница на равнището на тестостерон при атлетките, с цел да не получават спортистки като Семеня преимущество на пистата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР