Южноафриканецът Келвин ван дер Линде ще направи своя дебют във

...
Южноафриканецът Келвин ван дер Линде ще направи своя дебют във
Коментари Харесай

Обявиха заместника на Фрайнс за стартовете в Саудитска Арабия

Южноафриканецът Келвин ван дер Линде ще направи своя дебют във Формула Е по време на двете надпревари в Ад-Дирия (Саудитска Арабия) на място на контузения Робин Фрайнс в състава на АБТ Купра. Фрайнс счупи своята лява ръка при започване на надпреварата в Мексико Сити предходната събота.

Фрактурата се оказа много сериозна и това наложи нидерландецът да се подложи на петчасова интервенция в Мексико в неделя. Неговото възобновяване ще отнеме време и е доста евентуално той да пропусне огромна част от сегашния сезон във Формула Е.
 Робин Фрайнс с фрактура на ръката след удара с Нато в Мексико Робин Фрайнс с фрактура на ръката след удара с Нато в Мексико
За Ван дер Линде първата подготовка в Ад-Дирия ще бъде първи късмет да седне зад кормилото на новата кола във Формула Е, само че той има опит с нея от симулатора на АБТ. В предишното той е взел участие в проби във Формула Е с отбора на Ауди, само че това бе с предходната генерация коли.

Двете надпревари в Ад-Дирия ще се проведат в петък и събота идната седмица, а след тях керванът на Формула Е ще се насочи към Индия за едно съревнование в Хидерабад на 11 февруари. На 25 февруари пък ще бъде дебютното съревнование а Кейп Таун (Южна Африка), което може да даде на Ван дер Линде опцията да се състезава пред родна аудитория, в случай че дотогава Фрайнс не се е възстановил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР