Южноафриканче, родено с вируса на ХИВ, изненада експертите с очевидно

...
Южноафриканче, родено с вируса на ХИВ, изненада експертите с очевидно
Коментари Харесай

Южноафриканче възроди надеждите за лечение на ХИВ

Южноафриканче, родено с вируса на ХИВ, изненада специалистите с явно ефикасното си изцеление, след единствено една година терапия, последвана от осем години и половина ремисия без медикаменти, предадоха международните организации, написа ДАРИК.

Пациентите с ХИВ всекидневно са подложени на антиретровирусна терапия с лекарства до края на живота си, само че детето съвсем на 10 години, което не приема медикаменти, към този момент няма признаци на заболяване.

Този и още няколко единични случаи на ремисии подхранват очакванията на 37 милиона хора по света, инфектирани с вируса, който предизвиква СПИН. Все отново експертите предизвестяват, че е извънредно необичаен и не предлага елементарен метод за изцеление.

" Това е случай, който повдига повече въпроси, в сравнение с отговори ", сподели президентът на Международното общество по въпросите на СПИН Линда-Гейл Бекер.

Детето, чиито име и пол не се разкриват, беше част от медицински опит, по време на който учените проучваха резултата от лекуването на ХИВ положителни бебета през първите седмици от живота им. След това антиретровирусната терапия спираше и започваше, до момента в който лекарите направляваха положението на невръстните пациенти.
При по-голямата част от инфектираните с вируса количеството му в тялото се усилва, когато спрат лекуването, само че това дете било друго. То наследило ХИВ по рождение от майка си. Терапията му почнала, когато било на 9 седмици, само че била прекъсната на 40 седмици.
Случаят онагледява по какъв начин имунната система на човек може да управлява репродукцията на ХИВ, когато лекуването е прекъснато.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР