Южно от България преминава средиземноморски циклон, с който неделята се

...
Южно от България преминава средиземноморски циклон, с който неделята се
Коментари Харесай

Времето: Облачна и дъждовна неделя

Южно от България минава средиземноморски циклон, с който неделята се обрисува облачна, само че не и студена. Вятърът в ранния следобяд ще е сдържан, а дневните температури остават надалеч над сезонните – в интервала 13 – 18 градуса. В хода на денонощието ще има незначителни превалявания от дъжд – до обяд в западните, а по-късно и в някои централни региони. Снежната граница ще е на към 1800-2000 метра.

През нощта и в понеделник до обяд преваляванията ще се лимитират в Югозападна България с наклонност да стопират. Облаците ще се раздират. Във вторник на разсъмване видимостта ще е намалена в котловините и низините, само че денят ще е безоблачен. От четвъртък до събота страната ни ще попадне под въздействието на следващ циклон в Средиземноморието – още веднъж облачността ще е забележителна с превалявания, на повече места в Западна и Централна България.

В температурно отношение ще се резервира пролетното чувство. С леки съмнения следобедните показания на термометрите ще са в интервала от 13 до 18 градуса. Предварителните прогнози за 3 март са за спокоен ден, с мъгли в ранните часове, раздрана облачност до вечерта и температури сред 12 и 17 градуса, в региона на връх Свети Никола и Паметника на свободата „ Шипка ” – към 3-4 градуса.

В идващите 48 часа се чака повишение на концентрацията на тънък прахуляк от пустините на Северна Африка. Прогнозите са това да се случи по-осезаемо в ниските атмосферни пластове на Югозападна България. Възможно е дъждовете тук-там да са кални.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР