Южният военен окръг на Русия получава на въоръжение свръхмощни радиолокационни

...
Южният военен окръг на Русия получава на въоръжение свръхмощни радиолокационни
Коментари Харесай

Русия вади мощни радари в отговор на ПРО на САЩ на територията на България и Румъния

Южният боен окръг на Русия получава на въоръжение свръхмощни радиолокационни системи "Ниобий-СВ ", написа международни организации, базирайки се на източници от Министерството на защитата.

Новата техника ще постъпи във войската до края на 2019 година Радарите ще оказват помощ за отбраната на Южна Русия и Крим.

Експерти от Министерството на защитата разясняват, че "Ниобий-СВ " са в отговор на пусковите установки към системата за противоракетна защита на Съединени американски щати в Румъния и България. Установките могат да бъдат употребявани и за пуск на високоточни крилати ракети "Томахоук ".

През юли стана известно, че американските въоръжени сили приключват разгръщането на комплекс THAAD в Румъния . THAAD заменят стационарните системи Aegis Ashore, които са осъвременени. В началото на септември в Румъния бяха върнати актуализирани системи Aegis Ashore.

Радарите "Ниобий-СВ " могат да засичат и съпровождат въздушни обекти от всевъзможен вид - самолети, хеликоптери, крилати и балистични ракети, а също и безпилотни самолети. Радарът може да засече до 300 цели по едно и също време, а обсегът е 300 километра.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР