Южният украински град Мариупол е на ръба на хуманитарна катастрофа

...
Южният украински град Мариупол е на ръба на хуманитарна катастрофа
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол иска пълна евакуация на града

Южният украински град Мариупол е на ръба на филантропична злополука и би трябвало да бъде напълно евакуиран, разгласи кметът Вадим Бойченко, представен от Ройтерс.

Той добави, че към 160 000 цивилни към момента са били блокирани в града. Двадесет и шест рейса са чакали да изтеглят част от тях, само че съветските сили не се съгласили да им обезпечат безвредно прекосяване, твърди той.

„ Руската федерация си играе с нас. Ние сме в ръцете на нашествениците “, сподели Бойченко. Русия отхвърля да е нападала цивилни и упреква Украйна за многократния крах да се спогодят за безвредни коридори за хванатите в капан жители.

Мариупол е възприеман като един от стратегически най-важните градове за съветските сили да основат мост сред Крим, анексиран от Москва 2014 година и двата сепаратистки анклава в източната част на Украйна. Украйна разгласи, че няма проекти да се пробва да основава филантропични коридори, където и да е през днешния ден в страната заради боязън от съветски офанзиви.

„ Нашето разузнаване рапортува за вероятни „ провокации “ от страна на окупаторите по филантропичните коридори. Така, от основание за социална сигурност, ние няма да отваряме никакви филантропични коридори през днешния ден “, сподели вицепремиерът Ирина Верешчук.
ТЕМА преди 32 минути 773 преди 58 минути 851 преди 2 часа 1103
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР