Южната ни съседка Турция се готви да започне постепенно да

...
Южната ни съседка Турция се готви да започне постепенно да
Коментари Харесай

Море 2020: Първо в края на май в Турция, през юли - у нас и в Гърция

Южната ни съседка Турция се готви да стартира последователно да отваря хотелите в морските градове и курорти в края на май като от 28 май стартират и полетите на турската самолетна компания, която е и една от най-мощните в международен проект - Turkish Airlines.

Това е оповестено от турското министерство на туризма, заяви bTV. Очаква се до края на юни и началото на юли да бъдат отворени и хотелите в Гърция и България. От гръцката туристическа камара оповестиха, че надали това ще избави сезона, защото мощните месеци в южната ни съседка са април, май и юни.

Очаква се също по този начин не всички хотели да проработят, защото някои от притежателите няма да имат финансова опция за това. Според турските хотелиери загубите в бранша през първото тримесечие възлизат на 11%. За съпоставяне в Гърция регистрират, че приходите са им намалели със 70 на 100. У нас пък съгласно последни данни на статистиката излиза наяве, че броят на пътуванията в чужбина през март е намалял на половина, както и визитите на непознати туристи у нас. Мерките за подкрепяне на сектора в Гърция плануват понижение на Данък добавена стойност, както и други, които сега се разискват.

Предвижда се също въвеждане на наложителни условия за хотели, заведения за хранене и други туристически атракции за стерилизация за ограничение на разпространяването на болестта. Гръцките хотелиери не възнамеряват повдигане на цените, а по-скоро опазване на сегашните им равнища. У нас пък с цел да привлекат повече български туристи част от хотелиерите имат намерение да смъкват цените на нощувките и пакетните почивки. Родните хотелиери са мощно обезпокоени по какъв начин ще работят през този летен сезон, защото към момента няма никакви оповестени ограничения за това. Не се знае на какви условия би трябвало да дават отговор, с цел да могат да посрещат туристи.

В тази връзка от хотелиерската организация в Созопол показаха терзания по отношение на дезинфекцията на приборите, както и това по какъв начин ще се дават на туристите подправки като оцет и сол. Също по този начин не е ясно и по какъв начин ще се действа, в случай че в хотел има туристе, заболели от ковид. При такава обстановка дали ще е належащо да се затваря хотелът за 14 дни. От една от туристическите компании създават протокол, в който да са разказани условията за работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР