Южната ни съседка не се отказва да преследва българските бранители

...
Южната ни съседка не се отказва да преследва българските бранители
Коментари Харесай

Извънредно! Турция обяви за международни престъпници четиримата герои, защитили българската граница 

Южната ни съседка не се отхвърля да преследва българските бранители на границата, упрекнати за гибелта на нарушител, навлязъл нелегално в наши териториални води

Министерството на вътрешните работи на Турция съумя да издейства в Интерпол алена бюлетина за издирването на един от българските граничари, които бяха упрекнати за гибелта на турски нарушител през далечната 2008 година, който бе навлязъл нелегално в български териториални води. Очаква се всяка минута оттук насетне с червени бюлетини да бъдат пуснати за издирването и на останалите трима негови сътрудници. За това разбра Флагман.бг от собствен източник, който следи делото, заведено в Турския углавен съд в Къркларели. Засега за международен нарушител е разгласен бургазлията Николай Костов, само че следва да се провокира търсене и на Михаил Цонков, Живко Петков и Николай Петков. 

Флагман.бг се опита да се свърже с четиримата граничари, само че телефоните им са изключени, от няколко часа не можем да изпълним контакт и с юриста им Росен Кожухаров.

Делото против оповестените за национални герои у нас бе заведено чак през 2019 година Дотогава течаха продължителни следствени дейности и възстановки на случая, при който бракониерът бе навлязъл в наши териториални води в региона на Резово и не се подчини на заповедта да се отдръпна и да прекрати улова на риба. Щурмова лодка на нашия бордови надзор, намираща се сега, когато нарушителите на границата ни са прибирали мрежите, са пробвали да извършат инспекция, само че от турска страна е оказана опозиция. С дървени пръти, снабдени с железни остриета, нарушителите са пробвали да пробият и да потопят лодката на граничарите ни, която е била надуваема. Не са помогнали и предупредителните изстели във въздуха. При хватката оръжието на Михаил Цонков бе създал изстрел и бе ранил рибаря, който по пътя към медицинския център за Царево бе умрял. 

Въпреки че минаха толкоз доста години, Турция не се отхвърля да преследва българските бранители на границата и да упорства те да бъдат наказани и да лежат в турски затвор. 

Към момента текат договаряния на високо междудържавно равнище, с цел да се избегне нов скандал с южната ни съседка по тематиката. 

Припомняме, че Михаил Цонков получи признанието на целия Бургас, само че все пак бе освободен от системата на Министерство на вътрешните работи. Към момента той работи в частна морска компания. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР