ЮжнаКореявъзнамерява да забрани консумацията на кучешко месо и така да

...
ЮжнаКореявъзнамерява да забрани консумацията на кучешко месо и така да
Коментари Харесай

Южна Корея планира да забрани консумацията на кучешко месо

ЮжнаКореявъзнамерява да забрани потреблението на кучешко месо и по този начин да постави завършек на един античен бит, който обаче в днешно време е обект на съществени рецензии, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

" Време е да прекратим несъгласията и споровете, съпътстващи потреблението на кучешко месо, като категорично го забраним ", съобщи Ю Йой-дун от ръководещата Партия на националната власт по време на среща със бранители на правата на животните.

Законопроект за възбраната на потреблението на кучешко месо ще бъде импортиран до края на годината, а Ю уточни, че чака той да бъде подсилен и от опозицията.

Министърът на селското стопанство Чун Хван-кюн съобщи, че възбраната ще бъде въведена бързо, а на промишлеността ще бъде оказана оптималната поддръжка за закриването на бизнеса. Предвиден е тригодишен гратисен интервал и финансова поддръжка, с цел да могат " кучешките ферми " да се преориентират към развъждане на други животни.

Предишните опити за затваряне на бранша не съумяха заради всеобщите митинги на фермери и ресторантьори.

Според държавни данни вЮжнаКореяима 1150 ферми за кучета, 343 кланици, 219 дистрибутори на кучешко месо и 1600 ресторанта, които го сервират.

Консумацията на кучешко месо е античен бит на Корейския полуостров, за който се има вяра, че избавя от лятната горещина. Той обаче се практикува все по-рядко и най-много от по-възрастни хора и в обособени заведения за хранене.

Проучване на " Галъп " от 2022 година демонстрира, че 64 на 100 от южнокорейците са срещу потреблението на кучешко, а едвам 8 на 100 са го похапвали. През 2015 година над едвам четвърт от жителите наЮжнаКореяса яли кучешко, демонстрира същото изследване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР