Южна Корея започва да евакуира хиляди глобални скаути от своето крайбрежие, тъй като тропическата буря наближава

...
Автобуси започнаха да преместват хиляди глобални скаути от техния къмпинг
Коментари Харесай

Автобуси започнаха да преместват хиляди глобални скаути от техния къмпинг на южнокорейския бряг до места във вътрешността на страната на тропическа буря, която се прогнозира да донесе интензивни дъждове и силни ветрове на полуострова

От KIM TONG-HYUNG Associated Press, 7 август 2023 г., 22:26 ч. Югозападните острови на Япония за повече от седмица, валят проливен дъжд, спират тока и повреждане на домове.

Рано сутринта във вторник бурята беше с център на 350 километра (217 мили) южно от Кагошима, град в югозападния край на главния южен японски остров Кюшу. Ханун имаше ветрове от 108 км/ч (67 мили/ч) с пориви до 144 км/ч (89 мили/ч) и се движеше бавно на север, каза Японската метеорологична агенция.

Времето в Южна Корея агенцията, която измери бурята при сила на тайфуна от 126 км/ч (78 мили/ч), очаква тя да набере леко сила, преди да стигне до сушата на Корейския полуостров в четвъртък сутринта.

Очаква се евакуирането на скаутите от крайбрежния къмпинг да отнеме шест часа или повече.

Джамборето, на което присъстваха скаути от 158 държави, започна миналата сряда на мястото на земя, рекултивирана от морето и стотици участници вече бяха лекувани от заболявания, свързани с жегата, по време на едно от най-горещите лета в Южна Корея от години. Преди това бяха изразени опасения относно наличието на толкова голям брой млади хора в огромна зона без дървета, която няма защита от летните жеги. Организаторите казаха, че къмпингът няма да се използва за каквото и да било събитие, след като скаутите си тръгнат.

Съобщението за евакуациите дойде, след като Световната организация на скаутското движение заяви, че е призувала Южна Корея бързо да премести скаутите от пътя на бурята и да осигури необходимите ресурси за участниците, докато се върнат в родните си страни.

Горещите температури вече принудиха хиляди британци и Американски скаути да напуснат обекта. Британските скаути - около 4500 - бяха прехвърлени в хотели в Сеул, докато американските скаути, наброяващи около 1000, бяха преместени в Кемп Хъмфрис, голяма военна база на САЩ на 70 километра (45 мили) южно от Сеул.

„Това е първият път от повече от 100 години Световни скаутски джамборита, когато трябва да се изправим пред толкова сложни предизвикателства“, каза Ахмад Алхендауи, генерален секретар на Световната организация на скаутското движение. „Разочароващо е, че тези неблагоприятни метеорологични условия ни принудиха да променим плановете си.“

Прогнозите са, че Ханун ще донесе силни ветрове и проливни дъждове в Южна Корея от сряда до петък . Министерството на безопасността на Южна Корея инструктира местните служители да се подготвят за затваряне на крайбрежните зони, туристическите пътеки, речните паркове, подлезните тунели и други места, уязвими от наводнения.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР