Южна Корея запазва световната си корона в индекса на Блумбърг

...
Южна Корея запазва световната си корона в индекса на Блумбърг
Коментари Харесай

Германия настига Южна Корея като най-иновативна страна в света

Южна Корея резервира международната си корона в показателя на " Блумбърг " за най-иновативни страни през 2019 година, макар че развиването на Германия в региона на научните проучвания и образованието доведоха най-голямата европейска стопанска система до съвсем тъждество в годишното класиране.

Съединени американски щати се изкачват на осмо място , година откакто пропуски в просветителните резултати ги изтласкаха от топ 10 за първи път. Първите 10 за 2019-та са 1.Южна Корея, 2.Германия, 3.Финландия, 4.Швейцария, 5.Израел, 6.Сингапур, 7.Швеция, 8.САЩ, 9.Япония, 10.Франция.

Годишният показател за нововъведения на " Блумбърг " за седма поредна година проучва десетки критерии , като употребява седем индикатора, в това число разноски за научни проучвания и развиване, индустриални благоприятни условия и централизация на високотехнологични обществени компании.

Класацията е на фона на годишния Световен стопански конгрес в Давос , Швейцария, където се разисква бъдещето на глобализацията, ролята на страната и метода, по който нововъведенията подтикват страните .

В показателя, Германия съвсем настига шестикратния първенец Южна Корея по силата на добавената стойност от индустриална и изследователска активност , огромна част от която е построена към индустриални колоси като Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH и Daimler AG. Въпреки че Южна Корея печели и тази година, водещата и позиция понижава поради по-ниски резултати в патентната активност .

Швеция, подгласникът през 2018 година, пада на седмо място. Патентната активност покачва резултата на Китай и Израел , като Израел печели пет точки до пето място. Страната от Близкия Изток задминава Сингапур, Швеция и Япония .

Южна Корея се нуждае от свежи вложения в стратегически технологии и регулаторна стратегия , която предизвиква започващите компании, съгласно Кун Го, началник на изследването в Австралия и Нова Зеландия в Сингапур.

" Иновациите стават все по-важни за икономическите резултати , изключително в азиатските стопански системи с по-високи приходи, където към този момент няма демографски дял, а производството на по-висока добавена стойност се трансферира към по-евтини страни в района ", разяснява Го.

Повишаването на рейтинга на Германия наподобява предсказуемо , откакто най-големият експортьор в Европа стартира битка с дефицита на квалифицирани служащи и трансформира имиграционната си политика , съгласно Юрген Микелс. Страната би трябвало да усъвършенства тактиката си в високотехнологичните браншове , в това число промишлености като дизелово гориво, цифрови връзки и изкуствен интелект , добавя той.

Англия пада до 18-то място и губи от Китай за първи път . Китай се подрежда н а второ място по патентна интензивност въз основата на научноизследователската и развойна активност от Huawei Technologies Co. и BOE Technology Group, само че към момента изостава от най-иновативните в общата продуктивност.

Съединени американски щати скочиха с три места и стигнаха до 8-ма позиция, откакто за пръв път предходната година изпаднаха от първите 10 места . По-бързите продуктови цикли и засилващата се конкуренция трансформират метода, по който мениджърите би трябвало да работят, съгласно презентация на биофармацевтичната компания Pfizer Inc.

" Трябва да сме сигурни, че ще променим метода, по който работим , с цел да можем да премахнем бюрократичните процеси. Иновациите и бюрокрацията, са като водата и петрола, не се смесват добре дружно ", разяснява Албер Бурла, основен изпълнителен шеф на фармацевтичната компания, основана в Ню Йорк, на конференцията на J.P. Morgan.

Сред най-губещите стопански системи са Тунис и Украйна , като и двете отпадат от топ 50 .

Обединените арабски емирства дебютира на 46-то място . Бразилия се причислява към показателя на 45-то място , откакто не е класирана предходната година. Сред новите участници са и някои от най-големите нововъзникващи стопански системи в света: Индия, Мексико, Виетнам и Саудитска Арабия.

Процесът на класиране през 2019 година стартира с повече от 200 стопански системи . Всяка от тях е маркирана по канара 0-100, основан на седем равностойни категории. Държавите, които не са съобщили данни за минимум шест категории, са отстранени , като общият лист е скъсен до 95.

България резервира 41-то си място от общо 60 стопански системи , оповестени от " Блумбърг "

 България е на 41 място измежду най-иновативните страни в света
България е на 41 място измежду най-иновативните страни в света

Европейска комисия основава платформа за ангажиране с нововъведения, основани на място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР