Южна Корея, Япония и Съединените щати категорично осъдиха доставката на

...
Южна Корея, Япония и Съединените щати категорично осъдиха доставката на
Коментари Харесай

Южна Корея, Япония и САЩ осъждат доставките на оръжие за Русия от Северна Корея


Южна Корея, Япония и Съединените щати изрично осъдиха доставката на оръжия и военно съоръжение от Северна Корея за Русия и обявиха, че са удостоверили " няколко " такива доставки. Това излиза наяве от взаимно изказване на трите страни, което е оповестено през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Русия и Северна Корея отхвърлиха прехвърлянето на оръжие от Севера за потребление във войната в Украйна на фона на, че има придвижване на кораби, пренасящи контейнери, евентуално с оръжия, сред пристанищата на двете страни.

Въпреки че не е било допустимо да се удостовери наличието на пратките, съгласно отчети контейнерите от КНДР по-късно са били видени доставени в съветски склад за муниции покрай границата с Украйна.
 Безпрецедентен товарен жп трафик сред Северна Корея и Русия - евентуално оръжейни доставки
Безпрецедентен товарен жп трафик сред Северна Корея и Русия - евентуално оръжейни доставки

Анализ на сателитни изображения

" Република Корея, Съединените щати и Япония изрично осъждат даването на военно съоръжение и муниции от Корейската народнодемократична република на Руската федерация за потребление против държавното управление и народа на Украйна ", се споделя в изказването. Корейската народнодемократична република е формалното име на Северна Корея.

" Такива доставки на оръжия , няколко от които в този момент удостоверяваме, че са осъществени, доста ще усилят човешките жертви на нападателната война на Русия ", се споделя в изказването на външните министри на трите страни.
 Съединени американски щати предават на Украйна иззето иранско оръжие
Съединени американски щати предават на Украйна иззето иранско оръжие

Вашингтон търси законов метод на неговото прекачване

Страната търси военна помощ от Русия, с цел да развие личните си военни качества в подмяна на оръжейната си поддръжка за Москва, се споделя в известието.

" Ние следим от близко за всевъзможни материали, които Русия дава на КНДР в поддръжка на военните цели на Пхенян ", се споделя в известието. Според Южна Корея, Япония и Съединените щати всяка оръжейна договорка със Северна Корея нарушава голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за които самата Москва е гласувала.

Северна Корея и Русия дадоха обещание по-тясно военно съдействие, когато. Руският външен министър Сергей Лавров се и разиска използването на споразуменията, реализирани на срещата на върха.
 Лавров заявява уговорките на Путин в КНДР
Лавров заявява уговорките на Путин в КНДР

По време на визитата си в Пхенян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР