Южна Корея временно ще смекчи ограничителните мерки срещу коронавируса в

...
Южна Корея временно ще смекчи ограничителните мерки срещу коронавируса в
Коментари Харесай

Южна Корея временно смекчава коронавирусните ограничения в района на Сеул

Южна Корея краткотрайно ще смекчи ограничаващите ограничения против ковид в региона на Сеул след спад в броя на инфектираните, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В региона живеят половината от 52-та милиона поданици на страната. Мерките ще бъдат смекчени от на следващия ден за период от две седмици, заяви министър председателят Чун Се-кьон на съвещание на държавното управление.

Първоначално Южна Корея значително овладя епидемията от COVID-19 с ефикасни способи за засичане на контактите на инфектирани лица, само че след това в страната избухнаха няколко нови огнища на болест, което поражда опасения от втора вълна.

Страната през днешния ден записва над 120 нови случая на заразяване, откакто през последните седмици този индикатор беше по 30-40 дневно.

От на следващия ден питейните заведения възобновяват естествената си активност, откакто до момента предлагаха единствено поръчки за в къщи, заведенията за хранене и сладкарниците още веднъж ще са с обикновено работно време, а спортните зали още веднъж ще отворят порти. Масовите събирания на хора обаче остават неразрешени, а нощните клубове и караоке питейните заведения остават затворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР