Южна Корея стана първата азиатска държава членка на Центъра за

...
Южна Корея стана първата азиатска държава членка на Центъра за
Коментари Харесай

Южна Корея се присъедини към киберзащитата на НАТО

Южна Корея стана първата азиатска страна членка на Центъра за върхови достижения за взаимна киберотбрана (CCDCOE) на НАТО , заяви в четвъртък осведомителната организация Yonhap.

В изказване, представено от медията, Националната разследваща работа (НРС) на Сеул декларира, че възнамерява да " укрепи нашите качества за киберреакция на международно равнище, като усили броя на нашите чиновници, изпратени в центъра, и разшири обсега на взаимното образование ".

С присъединението на Южна Корея към CCDCOE броят на членовете доближи 32, като 27 от тях са страни от НАТО, наричани " държави-спонсори ". Корея и останалите четири страни отвън военния блок са участници с принос.

Според NIS тя е подала заявление за присъединение към CCDCOE още през 2019 година и от този момент взе участие в дейностите на центъра, в това число в ученията за киберзащита Locked Shields в продължение на две поредни години от 2020 година насам.

 

 

Коментирайки приемането си в групата, разследващата организация на Сеул означи, че " киберзаплахите нанасят огромни вреди освен на обособени лица, само че и на обособени страни, а също и в транснационален проект ", което прави " тясното интернационално съдействие " извънредно значимо.

Базираната в столицата на Естония Талин CCDCOE е основана през 2008 година в отговор на масирана хакерска атака против държавните мрежи на Естония през 2007 година, за която управляващите на страната побързаха да обвинят Русия. По-късно обаче чиновниците в Талин признават, че не разполагат с безапелационни доказателства, които да уличават Кремъл.

На своя уеб страница CCDCOE декларира, че задачата му е да " поддържа нашите страни членки и НАТО с неповторим интердисциплинарен опит в региона на проучванията, образованието и ученията в региона на киберзащитата, обхващащи главните области на технологиите, тактиката, интервенциите и правото " Групата се ангажира с " поощряване на съдействието сред съидейници ", както " съдружници на НАТО, по този начин и сътрудници отвън Алианса "

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР