Южна Корея смята да изпрати в Северна Корея специален пратеник

...
Южна Корея смята да изпрати в Северна Корея специален пратеник
Коментари Харесай

Южнокорейският президент каза на Тръмп, че възнамерява да прати свой емисар в Пхенян

Южна Корея счита да изпрати в Северна Корея специфичен делегат в отговор на поканата, отправена от севернокорейския водач Ким Чен-ун. Това е съобщил южнокорейският президент Мун Дже-ин в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Мун и Тръмп са разговаряли за неотдавнашните визити в Южна Корея на двама високопоставени представители на КНДР, се споделя в известие на южнокорейското президентство.

Зимните олимпийски игри в Южна Корея активизираха връзките сред двете корейски страни след година на внезапно повишение на напрежението поради ракетната стратегия на КНДР и шестия й и най-мощен нуклеарен опит, осъществен като демонстративно неуважение на глобите на Организация на обединените нации, отбелязва Ройтерс.

Президентите на Южна Корея и Съединени американски щати са се договорили да продължат да поставят старания за унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, запазвайки инерцията, реализирана в разговора сред Юга и Севера, се споделя в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР