Южна Корея ще работи със САЩ и Северна Корея, за

...
Южна Корея ще работи със САЩ и Северна Корея, за
Коментари Харесай

Мун Дже Ин: Южна Корея ще работи със САЩ и Северна Корея за постигане на споразумение

Южна Корея ще работи със Съединени американски щати и Северна Корея, с цел да подсигурява реализиране на съглашение по нуклеарното разоръжаване. Това сподели през днешния ден южнокорейският президент, ден откакто договарянията сред Доналд Тръмп и Ким Чен Ун се провалиха поради въпроса със глобите, съобщи Ройтерс.

Втората среща на върха сред двамата водачи, която се организира във Виетнам, завърши прибързано, защото те не се споразумяха за размера на облекчението на глобите, което Пхенян ще получи в подмяна на стъпки за преустановяване на нуклеарната си стратегия, предава Българска телеграфна агенция.

Южнокорейският държавен глава Мун Дже Ин е деен покровител на напъните за слагане на завършек на борбата на Корейския полуостров. Той се срещна три пъти с Ким предходната година в опит да улесни нуклеарните договаряния със Съединени американски щати.

" Моето държавно управление ще беседва и ще си сътрудничи тясно със Съединени американски щати и Северна Корея, с цел да помогне договарянията им да доведат до изцяло решение по всевъзможен начин ", сподели Мун в тирада в Сеул.

Мун сподели още, че Южна Корея ще се съветва със Съединени американски щати за способи за възобновяване на взаимни планове със Северна Корея, включително туризъм и индустрия.

Тръмп написа през днешния ден в Туитър, че диалозите с Ким са били " доста основни ". " Отношенията са доста положителни, дано забележим какво ще стане ", добави той.

Според севернокорейската държавна организация КЦТА двамата са имали градивен и откровен разговор, и са решили да продължат продуктивните договаряния. Агенцията обаче не загатна, че договарянията са завършили ненадейно без съглашение. Ким, който ще си тръгне от Виетнам на следващия ден, също е изразил признателност на Тръмп, че е положил старания за реализиране на резултати, добави КЦТА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР