Южна Корея ще пренасочи част от предназначените си за вътрешно

...
Южна Корея ще пренасочи част от предназначените си за вътрешно
Коментари Харесай

Южна Корея ще пренасочи доставки на втечнен природен газ към Европа

Южна Корея ще пренасочи част от предопределените си за вътрешно ползване доставки на полутечен природен газ (ВПГ) към Европа, с цел да помогне за облекчение на енергийната рецесия, подбудена вследствие на нашествието в Украйна и последвалите наказания. Това оповестиха в Сеул публични лица, представени от Йонхап.

Южнокорейското държавно управление реши да пренасочи част от своите товари на ВПГ към Европа, защото азиатската страна има опция да окаже сходна поддръжка през пролетния сезон, уточни чиновник на министерството на търговията, индустрията и енергетиката. Той отхвърли да даде детайлности за количествата на енергоносителя, които ще бъдат пренасочени към Европа, и по кое време ще се случи това, само че плануваните доставки ще бъде изпратени преди началото на лятото.

Не се чака обаче размерът да бъде доста огромен.

Вероятно решението е взето по искане на Съединените щати или европейски страни, сподели различен представител на южнокорейското министерство.

През февруари Вашингтон изиска от Южна Корея газова поддръжка за Европа, само че тогава държавното управление в Сеул отхвърли тази концепция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР