Южна Корея ще поставя втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19

...
Южна Корея ще поставя втора бустерна доза ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Южна Корея ще ваксинира с втори бустер хората над 60 г.

Южна Корея ще слага втора бустерна доза ваксина против COVID-19 на хора над 60-годишна възраст, защото страната продължава да се бори със мощно заразния вид Омикрон, оповестява " Ройтерс ".

Правителството възнамерява да разшири четвъртия кръг имунизация с хората на възраст на и над 60 години, съобщи министърът на опазването на здравето Гуон Док-чол. По негови думи процентът на инфектираните на тази възраст продължава да нараства и към този момент надвишава 20%.
 COVID-19 удря Южна Корея с нова мощ
COVID-19 удря Южна Корея с нова мощ

Болниците още веднъж са пълнят бързо

Южна Корея към този момент стартира да дава втора бустерна доза на високорискови групи, в това число на хора в старешки домове. Причината е, че внезапното повишаване на инфекциите с Омикрон докара до рекордна заболеваемост и смъртни случаи през последните месеци.

, обаче наподобява е достигнал своя пик, защото ежедневните инфекции са намалели до една трета от рекордните случаи, регистрирани в средата на март.

През последното денонощие Южна Корея заяви за 195 419 нови случая на ковид, с което общият брой на случаите в страната доближи 15 830 64, а смъртните случаи са 20 034.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР