Южна Корея се отказа от участие във военните маневри с

...
Южна Корея се отказа от участие във военните маневри с
Коментари Харесай

Южна Корея се отказа от участие във военните маневри с авиацията на САЩ

Южна Корея се отхвърли от присъединяване във военните маневри с привличането на стратегическата авиация на Съединени американски щати, опасявайки се от внезапна реакция от страна на КНДР, оповестява ТАСС, базирайки се на телевизия KBS.
Според локалните данни тази седмица са били планувани маневрите „ Синя Мълния “ с присъединяване на американски стратегически бомбардировачи В-52. Но Южнокорейската страна съобщи пред Съединени американски щати за нежеланието си те да вземат участие заради опасения, че това може да окаже отрицателно въздействие на междукорейските връзки преди срещата на високо ниво САЩ- Северна Корея.
По данни на малкия екран за тази седмица са били планувани маневри на Blue Lightning със стратегическия бомбардировач B-52. Южнокорейската страна е декларирала пред Съединени американски щати нежеланието си за присъединяване, поради опасенията, че това може да се отрази отрицателно на връзките сред Северна и Южна Корея в преддверието на срещата на водачите сред Съединени американски щати и КНДР.
KBS оповестява, че на 16 май се е състояла среща сред министъра на защитата на Южна Корея Сон Йон-му и военачалник Винсънт Брукс, пълководец на американския боен контингент на Корейския полуостров. Постигната е договореност бомбардировачите В-52 да не влизат в южнокорейската опознавателна зона за Противовъздушна отбрана, а да летят единствено в небето над Япония.
Във вторник организация ЦТАК заяви, че управляващите от КНДР са отменили договарянията със Сеул, планувани за 16 май, защото на 11 май са почнали американско-южнокорейските военновъздушни учения Max Thunder. В известието маневрите са избрани като „ преднамерена провокация “, която опонира на позитивното политическо развиване на Корейския полуостров “.
Пхенян сложи под въпрос и провеждането на срещата с президента със Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на КНДР Ким Чен Ун, която е планувана за 12 юни в Сингапур.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР