Десетки хиляди млади скаути ще напуснат световното джамборе в Южна Корея заради надвисналата буря Khanun

...
Южна Корея се готви да евакуира десетки хиляди скаути от
Коментари Харесай

Южна Корея се готви да евакуира десетки хиляди скаути от крайбрежно място за джамборе като тропически Надвисва буря Ханун, съобщиха световни скаутски служители в понеделник

От Асошиейтед прес, 7 август 2023 г., 1:42 ч.

СЕУЛ, Южна Корея -- Южна Корея се готви за евакуация десетки хиляди скаути от крайбрежно място за джамбори по време на надвисналата тропическа буря Ханун, съобщиха световни скаутски служители в понеделник.

Световната организация на скаутското движение заяви, че е получила потвърждение от правителството на Южна Корея за ранното заминаване за всички участници в югозападния окръг Буан. Това означава бързо преместване на около 40 000 скаути от 158 държави, предимно тийнейджъри, извън пътя на бурята.

Метеорологичната агенция на Южна Корея каза, че регионът ще бъде засегнат от бурята като рано в сряда.

Офисът на президента на Южна Корея Юн Сук Йол каза, че той е призовал за планове за „непредвидени обстоятелства“ за защита на скаутите от бурята, което може да включва преместването им в хотели и други съоръжения в столицата на страната, Сеул, и близките градски райони.

Горещите температури вече принудиха хиляди британски и американски скаути да напуснат къмпинга, построен върху земя, рекултивирана от морето.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР