Южна Корея съобщи за първи път от началото на епидемията

...
Южна Корея съобщи за първи път от началото на епидемията
Коментари Харесай

Южна Корея за първи път съобщи за повече излекувани, отколкото новозаразени

Южна Корея заяви за първи път от началото на епидемията от ковид в страната за повече оздравели , в сравнение с нови случаи на болест, съобщи Ройтерс.

Южнокорейските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестяват през днешния ден за 110 нови случая на болест, което е по-малко в съпоставяне със обявените през вчерашния ден 114 случая на болест. Така общият брой на инфектираните доближи 7979, а смъртните случаи набъбнаха с три до общо 70 . Съгласно публикуваните данни оздравели са 177 души, които са били изписани от лечебни заведения, където са били държани в изолираност.

Първият случай на болест в Южна Корея беше доказан публично на 20 януари.

В Европа немската провинция Бавария затваря всички учебни заведения, детски градини и забавачки от понеделник до началото на ваканцията за католическия Великден, започваща на 6 април, съобщи Ройтерс.

Провинция Саар също разгласи, че ще затвори краткотрайно учебните заведения си . Още три немски провинции, измежду които и най-голямата Северен Рейн-Вестфалия, се чака през днешния ден да вземат решение за затваряне на учебните заведения.

Според данни на Ройтерс в Германия има 2745 случая на болест с новия ковид. Петима души са умряли.



В Австрия инфектираните с новия ковид към този момент са 428, съобщи ТАСС. Един човек е умрял до момента, а четирима са се излекували.

Правителството на Естония вкара изключително състояние поради пандемията от ковид. То ще работи до 1 май 2020 година, съобщи ТАСС.

В рамките на изключителното състояние всички обществени събирания са неразрешени, а учебните заведения от 16 март затварят порти и минават на отдалечено образование. На граничните пунктове, на летищата и на пристанищата ще бъдат въведени санитарни инспекции, а при влизане в страната хората ще попълнят въпросник, в който ще споделят от кое място идват и какъв е бил маршрутът им. Спира се продажбата на билети за фериботната линия Талин-Стокхолм-Талин. Музеите и киносалоните се затварят до 1 май, а библиотеките остават отворени, само че се вкарват ограничавания. Забраняват се визитите в лечебни заведения и затвори, както и в обществени и старешки домове.

Властите на Чехия ще изискват от хора връщащи се от страни с висок риск на болест да се самоизолизарт за 14 дни, съобщи Ройтерс. Досега мярката се прилагаше единствено за завръщащи се от Италия хора. Сега тя ще важи за 15 страни, измежду които и прилежащите Германия и Австрия, както и Япония, Съединени американски щати и Гърция.

В Чехия има 117 случая на болест, като половината от тях са в Прага . От през вчерашния ден в страната работи изключително състояние поради ковид.

Първи случай на новия ковид беше регистриран в Кения, предадоха международните организации. Става дума за кенийска студентка, върнала се от Съединени американски щати през Лондон, показва Франс прес.

В Габон има един инфектиран, който наскоро се е върнал от Бордо във Франция. В Гана инфектираните станаха двама. Става дума за хора, пътували до Турция и Норвегия, съобщи ДПА.

В 15 африкански страни има доказани случаи на болест с новия ковид.



Сингапур разгласи, че не разрешава влизането в страната на хора, минали през четирите най-засегнати от ковид европейски страни през последните 14 дни, а точно Италия, Испания, Франция и Германия. Считано от понеделник те няма да имат правото нито да влизат в Сингапур, нито да транзитират през интернационалното му летище, което е значим транспортен хъб в Азия, съобщи Франс прес.

Сингапур забрани към този момент влизането в страната на пасажери от Китай, Иран и Южна Корея.

В Сингапур има 187 случая на болест. Страната съумя да ограничи епидемията с помощта на взети фрапантни ограничения.

Здравните управляващи на Тайланд пък предизвестиха хората за заплахите от предаване на новия ковид посредством шерване на питиета и цигари , съобщи Ройтерс. Това се наложи, откакто 13 от случаите на болест бяха проследени до група другари, споделили цигари и питиета.

В Тайланд има 75 случая на болест, а един човек към този момент умря.

Казахстан заяви през днешния ден за два първи случая на болест. Става дума за казахстанци, идващи от Германия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР