Южна Корея реши да удължи мерките за социална дистанция с

...
Южна Корея реши да удължи мерките за социална дистанция с
Коментари Харесай

Южна Корея удължи мерките за социална дистанция с още 2 седмици

Южна Корея реши да удължи ограниченията за обществена отдалеченост с още две седмици на фона на забавящото се, само че към момента продължаващо разпространение на новия ковид, осведоми " Йонхап ".

Решението е взето на среща на държавното управление, което разгласи, че няма различен избор с изключение на да удължи мярката за прочут интервал.
 Коронавирус: Китай и Южна Корея с под 100 случая за последния ден
Коронавирус: Китай и Южна Корея с под 100 случая за последния ден

Китай записва 35 инфектирани и шестима умряли, а Южна Корея - 89 инфектирани и четирима умряли

Хората са съветвани да пазят обществена отдалеченост от минимум два метра, откогато Южна Корея удостовери първия случай на ковид на 20 януари.

Преди две седмици държавното управление реши да затвори учебните заведения и спортните центрове , с цел да се избегне възникването на огнища.

Правителството предлага хората да заобикалят събирания на публични места, в това число и присъединяване на църковни служби до минимум 19 април.
 121 страни желаят проби за ковид от Южна Корея
121 страни желаят проби за ковид от Южна Корея

Азиатската страна е образувала екип за определяне по какъв начин може да помогне

Днес Южна Корея удостовери за още 94 случая на инфектирани с вируса , с които общо се усилиха до 10 156. 177 души са умряли от вируса. Повечето от половината жертви са на възраст над 80 година 6 325 души са се възстановили. Общо 688 случая са импортирани от чужбина, от които 57 са чужденци.

Страната е тествала 455 032 души.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 970 000 доказани случая, а умрелите са повече от 50 000. Регистрирани са случаи в 206 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,1 млн. случая и над 58 000 умряли в 181 страни, възстановили са се повече от 226 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР