Южна Корея предупреди, че ще сезира ООН, ако Токио не

...
Южна Корея предупреди, че ще сезира ООН, ако Токио не
Коментари Харесай

Южна Корея може да изправи Япония пред ООН заради АЕЦ Фукушима

Южна Корея предизвести, че ще сезира Организация на обединените нации, в случай че Токио не съблюдава първичния си проект за освобождение на обработената радиоактивна вода от авариралата си атомна електроцентрала " Фукушима ".


Предупреждението пристигна, откакто Сеул прикани за разискване на евентуалните въздействия върху морската среда, а Япония подцени апела, заяви сеулската организация " Йонхап ".

" Правителството преглежда детайлностите и тактиките във връзка с вероятните полемики. Категорично ще подадем тъжба до ИМО (Международната морска организация) или ще потърсим други интернационалните принадлежности за разрешаване на разногласия, в случай че Япония реализира изпускането по метод, друг от предходните си обещания ", съобщи заместник-министъра на океаните Пак Сунг-хун.

Очаква се срещата на ИМО да се организира в Лондон идващия месец, само че не е доказано дали въпросът ще бъде разискван на форума или не.

ИМО е профилираната организация на Организация на обединените нации, която дава отговор за морската сигурност и сигурност и опазването на морската среда.


Миналата седмица Япония стартира да изпуска обработена радиоактивна вода от авариралата атомна електроцентрала " Фукушима ". Това провокира гневна реакция от страна на Пекин, до момента в който опозиционните партии в Южна Корея проведоха манифестации против този ход.

През седмицата японският министър-председател Фумио Кишида обществено показва, че яде локални морски блага, и прикани хората да поддържат риболовния бранш.

Публичната акция на Токио за стимулиране на бранша на рибарството идва в миг, когато Китай наложи цялостна възбрана за импорт на водни артикули от Япония.

По-рано тази седмица южнокорейският президент Юн Сук Йол и министър-председателят Хан Дък-су също споделиха морска храна по време на седмичната си среща за обяд, явно в опит да насърчат изказванията сигурността на морските блага, защото хората стопираха да употребяват морски артикули, опасявайки се за здравето си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР