Южна Корея предложи диалог на КНДР, но Северът отхвърли идеята.Това

...
Южна Корея предложи диалог на КНДР, но Северът отхвърли идеята.Това
Коментари Харесай

Сеул поиска диалог с Пхенян, но получи отказ

Южна Корея предложи разговор на КНДР, само че Северът отхвърли концепцията.

Това стана по време на рядко събитие – среща сред висшите дипломати на двете страни, която се състоя в Манила.

В къс диалог през вчерашния ден преди откриването на районен конгрес в Манила южнокорейската министърка Кан Кьон-хва прикани Пхенян да одобри предлагането ѝ за разговор за понижаване на напрежението на полуострова и за ново събиране на фамилиите, разграничени от Корейската война през 1950 – 1953 година

Според представител на южнокорейското дипломатическо ведомство нейният севернокорейски сътрудник И Йон-хо е дал отговор, че предложенията на Сеул не са откровени.

„ С оглед днешната обстановка, в която Югът сътрудничи със Съединени американски щати, с цел да ускори натиска върху Севера, оферти от този жанр не са задоволително откровени “, цитира Агенция Франс Прес неговия отговор.
Севернокорейският първи посланик И Йон-хо
Всичко това стана, откакто Организация на обединените нации втвърди глобите против КНДР. Пхенян осъди тази стъпка и съобщи, че няма да договаря по нуклеарната и ракетната си стратегия, до момента в който е под опасността на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Приетите в събота от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации наказания са „ тежко нарушаване на нашия суверенитет “, се споделя в публично изказване на Пхенян, оповестено от държавната организация КЦТА.

Няма да сложим програмата си за нуклеарно въздържане на масата, до момента в който сме застрашавани от Съединени американски щати. Няма по-голяма неточност за Съединени американски щати от това да имат вяра, че земята им е в сигурност от другата страна на океана, се споделя още в известието.

Северна Корея съобщи, че ще предприеме дейности в отговор на глобите, без да прецизира какви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР