Южна Корея потъна в скръб и шок. Потвръдена е смъртта

...
Южна Корея потъна в скръб и шок. Потвръдена е смъртта
Коментари Харесай

Трагедията в Сеул: Потвърдена е смъртта на 154 души

Южна Корея потъна в тъга и потрес. Потвръдена е гибелта на 154 души при снощното всеобщо скупчване на празненство за Хелоуин в Сеул. Повечето от починалите са младежи и хора на 20-годишна възраст. Над 130 души са в лечебни заведения, като положението на доста от тях е тежко. Сред жертвите има към 20 чужденци от 13 страни.

Итауон - мястото, изпълнено с най-вече живот в Сеул, през днешния ден е безмълвно.

Охранителни камери са снимали тълпата от веселящи се хора. Над 100 000 души, които желали да честват - за първи път от 3 години без маски, без обществена отдалеченост и без коронавирус ограничавания. Защото това трябвало да бъде първото огромно празненство за Хелоуин навън от началото на пандемията.

Партито почнало с доста забавление. Докато тълпата не стигнала до стръмна улица, необятна едвам 4 метра. Там веселящите се хора се оказали в капан.

Ефектът на доминото трансформирал нощта на огромното празненство в нощ на една от най-големите нещастия в Южна Корея.

Много от хората от празненството се пробвали да спасят умиращите си другари сами. Правели им разтривки, надявайки се, че ще ги съживят.



СНИМКИ: БГНЕС

През целия ден стотици фамилии обезверено издирваха информация за околните си.

Южнокорейският президент посети мястото на нещастието, мина по улицата, на която толкоз доста хора изгубиха живота си.

Южна Корея потъна в печал. Обединени в скръбта, южкорейците се надяват да получат отговори на доста въпроси - като да вземем за пример за какво 100 000 души са били оставени да се движат без контрола на полицията и за какво e било позволено голямата тълпата да навлезе в тясна уличка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР