Южна Корея поиска официално извинение от Китай, след като южнокорейски

...
Южна Корея поиска официално извинение от Китай, след като южнокорейски
Коментари Харесай

Южна Корея поиска официално извинение от Китай заради нападение срещу журналист

Южна Корея изиска публично опрощение от Китай, откакто южнокорейски фотожурналист е бил пребит от повече от 10 китайски охранители, до момента в който се е опитвал да отрази държавната аудиенция на президента Мун Дже-ин, написа " Гардиън ".

Президентът на Южна Корея е на четиридневно посещаване в Китай - първото от избирането му на поста през май. Очаква се Сеул и Пекин да се опитат да затоплят връзките след утежняването им по отношение на решението на Съединени американски щати да разположат противоракетна система на Корейския полуостров поради нуклеарната и ракетна опасност от КНДР.

Според южнокорейски медии тази заран е имало подиуми с принуждение, откакто китайски охранители се пробвали да лимитират придвижването на група публицисти на комерсиално ревю в Пекин, на което е участвал Мун.

Новинарската организация " Йонхап " осведоми, че след блокирането на групата един фоторепортер е бил изведен извън от към 15 китайски охранители, където съществено е бил пребит макар митинга на сътрудниците му и представители на Южна Корея, в това число от екипа на президента.

Англоезичният ежедневник Korea Joongang заяви, че до момента в който представители на президента на Южна Корея се пробвали да спрат охранителите, повече от 15 китайци налагали журналиста, който даже паднал на земята. Южнокореецът получил няколко удара в лицето.

Представители на президента на Южна Корея са били изтикани, до момента в който са се опитвали да спрат китайските охранители.

Пребитият публицист е получил лекарска помощ от медицинския екип на Мун, а по-късно е бил откаран в болница.

При различен случай различен фотограф от южнокорейския ежедневник Hankook Ilbo e бил блъснат на земята от китайски охранители, до момента в който се е опитвал да следва президента.

Високопоставен представител на президентската администрация на Южна Корея съобщи, че възприемат съществено зародилото принуждение.

Президентството на корейската страна е изразило митинга си пред Пекин и е поискало публично опрощение.

Според предварителното следствие защитата е била наета от южнокорейски уредници на комерсиалното ревю, само че са били под управлението на китайската полиция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР