Южна Корея планира да изпрати 600 000 теста за коронавирус

...
Южна Корея планира да изпрати 600 000 теста за коронавирус
Коментари Харесай

Южна Корея изпраща на САЩ 600 000 теста за коронавирус

Южна Корея възнамерява да изпрати 600 000 теста за ковид на Съединени американски щати във вторник. Това ще е първата партида от проби, поискани от американския президент Доналд Тръмп.

Информацията заяви източник от Сеул пред " Ройтерс ".

Тръмп насочи молба Южна Корея да достави проби на американците по време на телефонен диалог с сътрудника си Мун Дже-ин на 25 март.

Самолет на американската федерална организация при изключителни обстановки ще бъде претрупан с тестванията и ще излети в 22,30 часа във вторник, изясни източникът, поискал анонимност.

Източникът разясни, че тестванията са направени от две от трите компании, които са утвърдени от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати.

В близко бъдеще Съединени американски щати ще получат още 150 000 теста.

Южнокорейски компании доставиха проби на американски градове, в това число и на Лос Анджелис, само че за първи път извършват поръчка на американското федерално държавно управление.

Южна Корея удостовери под 30 нови случая на инфектирани с ковид. От Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, представени от " Йонхап ", че в неделя са доказани 25 случая и общо 10 537. За повторно от февруари случаите падат под 30 след 27 инфектирани в петък.

Но управляващите са внимателни, защото продължава внасянето на случаи от чужбина. Потвърдени са 16 нови случая от чужбина, като 12 са от Съединени американски щати. Общо импортираните случаи от чужбина доближиха 929.

Починалите се усилиха с трима до 217. 46 пациенти са в сериозно положение. Възстановилите се доближиха 7447, което е със 79 повече от ден по-рано.

Общо 116 души, които са се излекували от ковид, наново са с позитивен резултат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР