Южна Корея, обяви плановете си да наложи нови данъци на

...
Южна Корея, обяви плановете си да наложи нови данъци на
Коментари Харесай

Южна Корея планира нови данъци световни технологични гиганти

Южна Корея, разгласи проектите си да наложи нови налози на Apple, Amazon, Гугъл и други международни софтуерни компании, оповестява " Корея Таймс ".

Локално основани компании се оплакват, че е незаслужено задграничните компании да заплащат малко или никакви налози в страната , заявявайки, че това основава " противоположна дискриминация " против локалните марки. Samsung се бори да се конкурира с Apple и китайските марки, признавайки разочароващите продажби на собствен водещ смарт телефон.

" Корея Таймс " оповестява, че държавното управление възнамерява бързо да вкара ново законодателство:

Правителството ще работи бързо, с цел да наложи налози на Гугъл, Apple, Amazon и други световни IT компании. Политиците и законодателите, обръщат повече внимание на възходящата рецензия, че компаниите печелят милиарди долари от продажби тук годишно, само че не заплащат налози...

Според закона държавното управление не е в положение да таксува сдружения в международен мащаб, защото не е наложително те да разкриват продажбите и оперативната си облага тук. Законът за корпоративното данъчно облагане планува световните компании да заплащат налози, когато имат закрепени места за бизнес в Корея.

Този закон даде на международните компании опрощение за отбягване на налози, до момента в който бързо уголемяват бизнеса си, защото базите им са открити в други страни като Съединените щати, Китай и Ирландия.

Местни компании от години упорстват държавното управление да таксува непознатите компании в Корея. Ах Йонг-санг, политически консултант на ръководещата Демократическа партия на Корея разяснява, че актуалният закон улеснява " избягването на налози " от компании, открити отвън страната .

 Apple се отхвърли от проект да открие център за данни за $1 милиарда в Ирландия
Apple се отхвърли от проект да открие център за данни за $1 милиарда в Ирландия

Заради правосъдни спънки и закъснение

Този ход е сходен на наблюдаващото се в Европа , където има същите възражения, че Apple не заплаща налози върху локални продажби. Компанията съумява да осъществя всичките си европейски доходи от продажби в Ирландия , където има с порен контракт с държавното управление да заплати доста ниска данъчна ставка .

Впоследствие бе открито, че ирландското държавно управление е нарушило закона , като е предложило понижена данъчна ставка, а Apple е в развой на връщане на налози в размер на 13 милиарда $ и обжалвания.

Италия упрекна Apple, че не са заявили повече от 1,3 милиарда $ приходи от търговия на дребно , а производителят на iPhone след това се съгласи да заплати 347 млн. $ налози върху тези продажби.

 Facebook и Google стават прекомерно огромни, с цел да се ръководят, предизвестява Макрон
Facebook и Google стават прекомерно огромни, с цел да се ръководят, предизвестява Макрон

Технологичната гражданска война в действителност е политическа гражданска война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР