Южна Корея обяви, че въпросът за разположените в страната американски

...
Южна Корея обяви, че въпросът за разположените в страната американски
Коментари Харесай

Сеул отхвърля идеята за изтегляне на американските войски от Южна Корея

Южна Корея разгласи, че въпросът за разположените в страната американски бойци не е обвързван с всеки предстоящ контракт с КНДР . Сеул е безапелационен, че американските сили би трябвало да останат и при подписване на съглашение с Пхенян, осведоми " Ройтерс ".

" Разположените в Южна Корея американски военнослужещи е въпрос, който се отнася до съюза сред Република Корея и Съединени американски щати. Няма нищо общо с подписването на мирни контракти ", сподели представител на президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

Синият дом отговори на журналистически въпроси по отношение на публикация на консултант на президента и академични учител от тази седмица.

Съветникът е подчертал, че ще бъде мъчно да се оправдае наличието на Съединени американски щати в Южна Корея, в случай че бъде подписан кротичък контракт сред Република Корея и КНДР за преустановяване на Корейската война.

Но Сеул желае американските бойци да останат, с цел да играят ролята на посредник във военни борби сред прилежащи страни като Китай и Япония, разгласи различен представител на южнокорейската администрация, поискал анонимност.

Президентският консултант е свикан да не основава комплициране по повод позицията на президента.

Съединени американски щати поддържат 28 500 бойци в Южна Корея от Корейската война (1950-1953), която механически към момента не е завършила. КНДР от дълго време упорства бойците да се изтеглят от района като от едно от изискванията, с цел да се откаже от нуклеарната и ракетната си стратегия. Но това не беше упоменато в подписаната в петък декларация от Мун Дже-ин и Ким Чен-ун.

 В Южна Корея близо 80% се доверяват на Ким Чен-ун
В Южна Корея близо 80% се доверяват на Ким Чен-ун

Лидерът на КНДР се е съгласил да се срещне с Тръмп в демилитаризираната зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР