Южна Корея обяви, че успешно е извършила пробно изстрелване на

...
Южна Корея обяви, че успешно е извършила пробно изстрелване на
Коментари Харесай

Сеул обяви успешен тест на първата си ракета с твърдо гориво

Южна Корея разгласи, че сполучливо е направила пробно изстрелване на първата си галактическа ракета с твърдо гориво и сподели, че това е първа стъпка към извеждане в орбита на спътници за по-добро наблюдаване на закани от Северна Корея , съобщи Ройтерс.

Това стана допустимо, откакто предходната година Съединени американски щати се съгласиха да сложат завършек на наложените от тях преди десетилетия ограничавания върху създаването на  балистични и други ракети в Република Корея. През октомври Сеул направи тест на ракетата  " Нури ", първата напълно южнокорейска разработка, която излетя, само че не съумя да изведе в орбита макет на спътник.

Южнокорейското министерство на защитата популяризира изказване, в което отхвърли изказванията на комунистическия Север, че предходната седмица сполучливо е тествал своя нова междуконтинентална балистична ракета, съобщи Асошиейтед прес. Според ведомството Пхенян в действителност е изстрелял ракета с доста по-малка мощ и е изфабрикувал данни след предходен несполучлив тест.

Северна Корея бе декларирала, че предишния четвъртък е изстреляла междуконтинентална  балистична ракета " Хвасон-17 ", което окачестви като най-големия оръжеен тест от години. Военното ведомство в Сеул обаче сподели, че изстреляната ракета не е била " Хвасон-17 ", а " Хвасон-15 ", тествана сполучливо през 2017 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР