Южна Корея обяви, че от утре ще възобнови издаването на

...
Южна Корея обяви, че от утре ще възобнови издаването на
Коментари Харесай

Южна Корея отменя визовите ограничения за китайци

Южна Корея разгласи, че от на следващия ден ще възобнови издаването на краткосрочни визи на идващи от Китай, защото обстановката с коронавирус в Китай се е подобрила, съобщи Ройтерс.

Миналия месец южнокорейските управляващи стопираха да издават краткосрочни визити на идващи от Китай, откакто китайските управляващи оповестиха завършек на политиката си за „ нулев коронавирус “, което докара до вълна от случаи на заразяване с ковид. Пекин отвърна, като спря да издава краткосрочни визи за идващите от Южна Корея.

Миналата седмица южнокорейският министър председател Хан Док-су загатна, че страната му обмисля да анулира мярката до края на февруари, в случай че обстановката с коронавирус в Китай стане „ управляема “, напомня Ройтерс.

Говорителката на китайското външно министерство Мао Нин съобщи, че анулацията на визовите ограничавания е „ стъпка в вярната посока “. 

Индия пък разгласи, че ще анулира условието си хората, идващи от или през Китай, Сингапур, Хонконг, Южна Корея, Тайланд и Япония, да показват проби за коронавирус, направени преди идването си на индийска територия. Това решение бе взето, защото се следи спад в целия свят на броя на случаите на заразяване с коронавирус, заяви индийското здравно министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР