Южна Корея никога няма да признае Северна Корея за ядрена

...
Южна Корея никога няма да признае Северна Корея за ядрена
Коментари Харесай

Южна Корея непреклонна за Северна Корея


Южна Корея в никакъв случай няма да признае Северна Корея за нуклеарна страна. Това съобщи южнокорейският министър на защитата Сон Йон – му, представен от РИА Новости.

Министърът добави, че Сеул ще продължи с напъните за разоръжаване на Корейския полуостров.

„ Южна Корея няма да признае КНДР за нуклеарна страна, при каквито и да е условия. Ние сме подготвени да продължим уверено да отговаряме на всяко провокационно деяние от страна на Северна Корея. Ние сме подготвени да използваме всички вероятни способи, било разговор или наказания, с цел да продължим процеса по нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров. За нас разговорът е значим.

Заявленията, че е допустимо да се употребява нуклеарно оръжие за обединяване на полуострова е анархична. Ако Северна Корея се опита да употребява нуклеарно оръжие против нас или Съединени американски щати, най-вероятно тя ще бъде изтрита от лицето на земята. Струва ми се, че това е пропагандна тактика от страна на Ким Чен-ун. Това, че някой има нуклеарно оръжие, не значи, че ще го употребява. Това надали ще стане “, съобщи Сон.

Северна Корея сподели предпочитание за разговор с Южна Корея. Все отново от страната отново се появиха заявки за допустима нуклеарна опасност.

От Пхенян ще изпратят свои спортисти на Зимните олимпийски игри. Дори се реализира сделка за общ женски тим по хокей на двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР