Южна Корея може да разшири подкрепата си за Украйна отвъд

...
Южна Корея може да разшири подкрепата си за Украйна отвъд
Коментари Харесай

Южнокорейският президент намекна за евентуалното предоставяне на военна помощ за Украйна

Южна Корея може да разшири поддръжката си за Украйна оттатък филантропичната и икономическата помощ, в случай че страната стане обект на широкомащабно нахлуване против нейните жители, съобщи президентът на Република Корея Юн Сук-йол, заяви Ройтерс. Южнокорейският водач за първи път алармира за смяна в позицията си против въоръжението на Украйна.

В изявление за Ройтерс преди държавното си посещаване в Съединени американски щати идната седмица Юн съобщи, че държавното управление му изследва по какъв начин да помогне за отбраната и възобновяване на Украйна, с цел да може Киев да получи същата интернационална помощ, каквато Южна Корея е получила по време на Корейската война през 1950-1953 година

" Ако има обстановка, която интернационалната общественост не може да елементарни - да вземем за пример широкомащабно нахлуване против цивилни, кръвопролитие или съществено нарушаване на законите на войната, може да ни е мъчно да настояваме единствено за филантропична или финансова поддръжка ", сподели Юн, написа Българска телеграфна агенция.

За първи път Сеул показва подготвеност да даде оръжие на Украйна, повече от година откакто изключи изцяло опцията за подпомагането на Киев с освен това от филантропична или финансова помощ, отбелязва Ройтерс.

Ключов съдружник на Вашингтон и главен производител на артилерийски муниции, Южна Корея до момента се опитваше да заобикаля опълчване на Русия поради работещите там южнокорейски компании и въздействието на Москва върху Северна Корея, макар възходящия напън от страна на западните страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР