Южна Корея може да наложи едностранни санкции срещу Москва на

...
Южна Корея може да наложи едностранни санкции срещу Москва на
Коментари Харесай

Южна Корея може да наложи едностранни санкции на Русия

Южна Корея може да наложи едностранни наказания против Москва на фона на неотдавнашната среща на върха сред Северна Корея и Русия, която породи опасения за военно съдействие сред двете страни.


Министърът на външните работи на Южна Корея Пак Джин съобщи това на конгрес в Сеул, заяви „ Укринформ “.

" Постигането на каквото и да е съглашение, обвързвано с търговията с оръжие, от Северна Корея с Русия на тяхната среща на върха би било извънредно сериозна опасност за сигурността и мира на Корейския полуостров ", сподели той.

Сеул постоянно е налагал едностранни наказания на Северна Корея поради противозаконни нуклеарни, ракетни и кибернетични действия, само че е взел участие единствено в интернационалните наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

Южнокорейският външен министър добави, че военното съдействие, в това число търговията с оръжие, сред Пхенян и Москва съставлява нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея.

" Правителството насочва строго предизвестие и приканва да не се позволяват сходни действия ", сподели първият посланик на Южна Корея./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР