Южна Корея каза днес, че планира да изпрати 50 000

...
Южна Корея каза днес, че планира да изпрати 50 000
Коментари Харесай

Южна Корея праща 50 000 тона ориз на Северна Корея

Южна Корея сподели през днешния ден, че възнамерява да изпрати 50 000 тона ориз на Организация на обединените нации като помощ за Северна Корея, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Южнокорейското министерство на националното обединяване съобщи, че оризът ще бъде доставен в КНДР по линия на Световната стратегия за прехраната, която ще следи за справедливото систематизиране на филантропичната помощ.

Това е вторият спомагателен пакет, разгласен от Южна Корея през последния месец в поддръжка на страдащия от дефицит на храна неин северен комшия. Сеул сподели, че ще реши дали да изпрати още хранителна помощ, откакто направи обзор на резултата от сегашната поддръжка.

Световната стратегия за прехраната прикани да бъде оказана незабавна помощ на Северна Корея, където съгласно нея милиони хора могат да бъдат застрашени от сериозен дефицит на артикули поради неприятна годишна продукция. По нейна оценка КНДР се нуждае от най-малко 300 000 тона храни.

Агенцията на Организация на обединените нации съобщи, че помощта на Сеул от 50 000 тона ориз и 4,5 милиона $ за справяне с хранителния дефицит е най-голямото подаяние от Южна за Северна Корея от 2008 година и ще разреши да бъде оказана поддръжка на сред 1,5 и 2 милиона деца, бременни дами и кърмещи майки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР