Южна Корея има за цел да забрани яденето на кучешко

...
Южна Корея има за цел да забрани яденето на кучешко
Коментари Харесай

Южна Корея ще премахне кучешкото месо от менюто

Южна Корея има за цел да забрани яденето на кучешко месо и да постави завършек на несъгласията към античния бит на фона на възходящата информираност за отбраната на животните.

Правителството и ръководещата Партия на силата на народа в петък се споразумяха да вкарат преди края на годината акт за преустановяване на потреблението на кучешко месо до 2027 година, споделиха чиновници.

Продължете да четете

лист от 3 продукта Корейски кучета: другар или храна Снимки: Южнокорейските производители на кучешко месо са изправени пред възходящ напън за възбрана на промишлеността „ Край на тази свирепост ": Десетки стачкуват в Сеул за възбрана на търговията с кучешко месо завършек на списъка

Вековната корейска процедура за ястие на кучета от дълго време провокира рецензии оттатък океана. Но също по този начин има възходяща опозиция вкъщи, изключително от по-младото потомство.

„ Време е да сложим завършек на обществените спорове и несъгласия към потреблението на кучешко месо посредством приемането на специфичен акт, който да го приключи “, Ю Еуи-донг, политически началник на Партията на националната мощ, сподели на среща с държавни чиновници и деятели за отбрана на животните.

Законодателството ще забрани развъждането на кучета за кръвопролитие, както и продажбата на кучешко месо, оповестиха локални медии. Тригодишен гратисен интервал ще бъде комбиниран с финансова поддръжка за бизнеса за преход от търговията.

Ю сподели, че се чака законопроектът да завоюва двупартийна поддръжка, което би трябвало да му разреши да премине през Народното събрание.

Министърът на земеделието Chung Hwang-keun сподели на срещата, че държавното управление ще вкара възбрана бързо и ще даде оптималната допустима поддръжка за тези в промишлеността за кучешко месо, с цел да затворят бизнеса си.

Първата дама Kim Keon-hee беше гневен критик на потреблението на кучешко месо и дружно със брачна половинка си, президента Yoon Suk-yeol, осинови бездомни кучета.

Сметките срещу кучешкото месо се провалиха в предишното заради митинги на участници в промишлеността и угриженост за поминъка на фермери и притежатели на заведения за хранене.

Яденето на кучешко месо е доста по-рядко срещано от преди, само че към момента е желано от някои възрастни хора. Месото продължава да се сервира в някои заведения за хранене.

Групите за отбрана на животните приветстваха вероятността за възбрана. „ Сбъдната фантазия за всички нас, които сме водили толкоз упорита акция за преустановяване на тази свирепост “, се споделя в изказване на Humane Society International.

Но представители на национална асоциация на производители на кучешко месо показаха отвращение, като нарекоха този ход „ застрашителен “ за правото им на живот.

Южна Корея има към 1150 ферми за отглеждане на кучета, 34 кланици и 219 дистрибутори на кучешко месо в страната, съгласно държавни данни. Около 1600 ресторанта сервират кучешко месо.

Проучване на Gallup Korea предходната година сподели, че 64 % от южнокорейците са срещу потреблението на кучешко месо. Проучването откри, че 8 % от респондентите са яли куче през последната година, което е спад от 27 % през 2015 година


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР