Южна Корея и Япония ще поставят отново на масата за

...
Южна Корея и Япония ще поставят отново на масата за
Коментари Харесай

Сеул и Токио ще преговарят за спорното си военното минало

Южна Корея и Япония ще слагат още веднъж на масата за договаряния своето противоречиво военно минало, сподели през днешния ден южнокорейският външен министър Кан Кьон-уха, представена от Ройтерс.

Тя означи, че стоплянето на двустранните връзки в последно време е дало на двете страни малко, само че незадоволително време. Южна Корея и Япония " завоюваха време за интензивни диалози, само че не остава доста време ", сподели Кан в коридорите на министерската среща на Г-20 в Нагоя след диалог с японския си сътрудник Тошимицу Мотеги, предава Българска телеграфна агенция.

Вчера Сеул анулира в последния миг решението си да не възобнови контракта си с Токио за шерване на разследваща информация след неговото приключване. Кан разгласи това решение за пробив в връзките.

Източник от японското външно министерство през днешния ден сподели, че Япония и Южна Корея са се договорили за двустранна среща на върха през декември, на която ще бъде разисквана мъчителната тематика за военното минало, обтегнала в последно време връзките. Нито една от страните не е трансформирала мнението си по въпроса за японската колонизация на Корея преди и по време на Втората международна война, означи Ройтерс.

По данни на японската организация Киодо, представена от ТАСС, срещата евентуално ще се състои в Чънду, основния град на югозападната китайска провинция Съчуан. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР