Южна Корея и САЩ се опитват да постигнат съгласие по

...
Южна Корея и САЩ се опитват да постигнат съгласие по
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ не могат да се разберат за целите на военните учения

Южна Корея и Съединени американски щати се пробват да реализират единодушие по задачите на идните взаимни военни маневри , които не бяха да бъдат извършени по-рано заради пандемията, оповестяват " Йонхап " и ТАСС.

Южна Корея упорства за осъществяване на учения за оценка на бойната подготвеност на въоръжените сили за прекачване на опцията за действен надзор над тях във военно време от Вашингтон на Сеул . В момента Южна Корея има опция да командва войските си единствено в спокойно време .

Американските военни от своя страна настояват, че идните учения би трябвало да заменят пролетните маневри , които бяха анулирани поради ковид, които обичайно са ориентирани към повишение на взаимната отбранителна дарба на войските на двете страни.

Обикновено военните маневри на двете страни се правят два пъти годишно, с цел да се практикува отбранителна тактичност . Във връзка със обстановката с ковид, плануваните за пролетта учения не се организираха и бяха отсрочени за неопределен срок. Според висши чиновници Съединени американски щати и Република Корея разискват опцията за взаимни маневри през август .
 Еспър притисна Южна Корея: Богата страна е, може и би трябвало да заплаща повече
Еспър притисна Южна Корея: Богата страна е, може и би трябвало да заплаща повече

За поддържане на 28 500 американски военни в Южна Корея

След войната в Корея от 1950-1953 година Южна Корея трансферира контрола на войските си на Съединени американски щати , с цел да обезпечи защитата на страната при положение на ненадейно навлизане на съперника.

Едва през 1994 година Сеул получава правото да командва въоръжените си сили в спокойно време . В същото време Вашингтон към момента има опция за оперативно командване и надзор на южнокорейските войски при положение на въоръжен спор.

Според някои анализатори прехвърлянето на цялостен действен надзор върху войските на Южна Корея може да стане през 2022 година, само че с утвърждението на Съединени американски щати.
 Вашингтон и Сеул още веднъж не договориха пари за американските войски в Южна Корея
Вашингтон и Сеул още веднъж не договориха пари за американските войски в Южна Корея

Съединени американски щати желае с $1 милиарда по-малко, само че и $4 милиарда са доста съгласно Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР