Южна Корея и САЩ обсъждат съвместно планиране и осъществяване на

...
Южна Корея и САЩ обсъждат съвместно планиране и осъществяване на
Коментари Харесай

Южна Корея съобщи, че води преговори със САЩ за съвместно планиране на ядрените операции

Южна Корея и Съединени американски щати разискват взаимно обмисляне и реализиране на американски нуклеарни интервенции за противопоставяне на Северна Корея, заяви през днешния ден канцеларията на южнокорейския президент, въпреки че американският президент Джо Байдън сподели по-рано, че няма да има взаимни нуклеарни учения сред двете страни, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира Ройтерс.

Изявлението на Сеул беше направено малко откакто Байдън сподели, че Съединени американски щати не разискват взаимни военни учения с Южна Корея, опровергавайки казаното от южнокорейския президент Юн Сук-йол в изявление пред локален вестник.

Говорителят на Юн сподели, че Байдън " не е имал различен избор, с изключение на да отговори с " не ", тъй като е бил запитан просто дали двете страни са " обсъждали нуклеарни учения ", а взаимни нуклеарни учения могат да бъдат провеждани единствено сред нуклеарни страни.

" За да се отговори на севернокорейския нуклеарен боеприпас, двете страни разискват способи за шерване на информация за потреблението на притежаваните от Съединени американски щати нуклеарни оръжия, както и за взаимно обмисляне и надлежно за взаимното им потребление ", уточни в изказване представителят.

Високопоставен чиновник на американското държавно управление повтори изразената от Байдън позиция, като сподели, че взаимни нуклеарни учения със Сеул " биха били доста сложни ", тъй като Южна Корея не е нуклеарна страна, само че двете съюзни страни се стремят към засилен продан на информация, взаимно обмисляне и симулации на отговор на рецесии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР