Южна Корея и Съединените щати ще възобновят на 1 април

...
Южна Корея и Съединените щати ще възобновят на 1 април
Коментари Харесай

Южна Корея и САЩ ще възобновят военните си учения на 1 април


Южна Корея и Съединените щати ще възобновят на 1 април взаимните си военни учения, отсрочени поради Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан предишния месец, съобщи Франс прес.

Говорителка на южнокорейското министерство на националната защита означи, че маневрите ще бъдат в същия мащаб както през предходните години. Тя не посочи какъв брой време ще продължат ученията и какъв брой бойци ще вземат участие в тях.

Тези взаимни маневри на Южна Корея и Съединени американски щати по принцип включват десетки хиляди военни и покачват напрежението на полуострова. Северна Корея дефинира ученията като генерална подготовка за навлизане на нейна територия, напомня Франс прес.

Агенцията отбелязва, че тази година маневрите ще се проведат макар дипломатическия пробив на Корейския полуостров.

В момента се водят договаряния за среща на върха на двете Кореи другия месец, която да бъде последвана от среща сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун. На този декор се разпространяваха клюки, че тази година взаимните учения на Южна Корея и Съединени американски щати ще бъдат лимитирани, с цел да не бъде провален дипломатическият развой със Севера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР