Южна Корея глоби компанията майка на Google – Alphabet със

...
Южна Корея глоби компанията майка на Google – Alphabet със
Коментари Харесай

Южна Корея глоби Google със 177 млн. долара за злоупотреба с пазарно положение

Южна Корея санкции компанията майка на Гугъл – Alphabet със 177 млн. $ за възпрепятстване на развиването на съперниците на операционната система Android, съобщи Блумбърг.

Местните регулатори упрекват Гугъл, чиято операционна система може да бъде открита в 80% от смарт телефоните по света, че употребява господстващата си позиция на пазара, с цел да изтласка конкуренцията. Корейската комисия за обективна търговия (KFTC) съобщи, че споразуменията на Гугъл против фрагментацията с производители като Samsung Electronics и LG Electronics е попречило на производителите на мобилни устройства да разработят или употребяват модифицирани версии на Android. Регулаторът забрани на Гугъл да принуждава производителите да подписват контракти против фрагментация и разпореди смяна на съществуващите съглашения.

През август Южна Корея стана първата страна света, одобрила одобрила законопроект против политиките на Apple и Гугъл, които принуждават разработчиците на приложения да употребяват системите за заплащания на двете компании за покупките в техните магазини за приложения. Законопроектът влиза в действие на 14 септември.

Глобата от 207,4 милиарда вона (177 млн. долара) е една от най-големите налагани в страната във връзка със корист с господстващо състояние на пазара, като по-голяма глоба до момента е отнасял единствено производителят на мобилни чипове Qualcomm Inc.

От Гугъл дадоха отговор на решението на Сеул като съобщи, че системата Android е ускорила нововъведенията, в това число измежду корейските компании, и е подобрила потребителското преживяване.

 „ Решението на KFTC, показано през днешния ден, подценява тези изгоди и ще подкопае преимуществата, с които се употребяват потребителите “, се споделя в изказване на компанията.

От компанията споделиха още, че ще апелират решението.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР