Южна Корея е връхлетяна от най-силния тайфун от десетилетия.  Хиляди

...
Южна Корея е връхлетяна от най-силния тайфун от десетилетия.  Хиляди
Коментари Харесай

Тайфунът Хинамнор връхлетя Южна Корея

Южна Корея е връхлетяна от най-силния ураган от десетилетия. 
Хиляди души бяха евакуирани в Южна Корея поради тайфуна Хинамнор. Метеоролозите дефинираха климатичното събитие като най-силния ураган от десетилетия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Стихията връхлетя южните елементи на страната със мощни ветрове и поройни дъждове. Съобщава се за един умрял. Много пътища са прекратени, има рухнали мостове. Училищата в засегнатите региони са затворени. Тайфунът провокира транспортен безпорядък. Стотици полети са анулирани.

Двадесет и пет годишен мъж изчезна след рухване в препълнен от дъжда поток в южния град Улсан по данни на министерството на вътрешните работи и сигурността. В огромен стоманодобивен цех в южния град Поханг са избухнали пожари, само че не е ясно дали са провокирани от тайфуна.

Правителствени чиновници предизвестиха популацията за заплахата от наводнения, земни свличания и високи приливни талази, както и за евентуалните вреди от тях. Според управляващите Хинамнор ще бъде най-силната стихия в страната от години.
Хинамнор се появи единствено седмици, откакто столицата Сеул и близките райони потърпевша от поройни дъждове, провокирали неочаквани наводнения, лишили живота на най-малко 14 души.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР