Южна Корея е страната с най-ниска раждаемост в света. Коефициентът

...
Южна Корея е страната с най-ниска раждаемост в света. Коефициентът
Коментари Харесай

Страната с най-ниска раждаемост в света предлага $770 месечно за 1 година на двойките с бебе

Южна Корея е страната с най-ниска раждаемост в света. Коефициентът се е свил до 0,78 раждания на жена предходната година от 0,81 през 2021 година За съпоставяне, даже резултатите на други страни, известни с ниската си раждаемост, са по-добри от тези на азиатската страна. Така да вземем за пример в Испания коефициентът демонстрира 1,23 раждания на жена, Италия с 1,24, Япония с 1,34. У нас той е 1,56 на жена. Прието е, че с цел да се поддържа постоянна популацията този коефициент би трябвало да е 2,1.

Тази обстановка накара президента Южна Корея Юн Сук Йол да предложи нови ограничения за поощряване южнокорейците да имат деца. Според данните в случай че тази наклонност продължи, популацията на ще бъде по-малко от половината от сегашните равнища до края на века.
 В страната с най-ниската раждаемост в света броят на новороденитеще пада още
В страната с най-ниската раждаемост в света броят на новороденитеще пада още

Населението на страната от към 52 милиона ще понижава последователно до 2030 г

Според управляващите главната причина за съмнението за основаване на семейство: децата са прекомерно скъпи. Затова президентът Юн разгласи, че държавното управление му доста усилва месечната помощ, която към този момент е в действие за родители на деца под една година. След измененията сумата ще се удвои и ще доближи 700 $ на месец. Сегашната помощ е към 230 $. От 2024 година сумата ще се повиши на $770 на месец. Средната месечна заплата в Южна Корея е към 3400 $ към декември 2022 година

В интерес на истината страната поставя старания, с цел да увеличи раждаемостта. През последните 16 години Южна Корея е вложила в тази политика към 200 милиарда $, без действителни резултати и раждаемостта продължава да понижава.

Помощите не са единствената мярка. Юн разисква проекти за разширение на услугите за грижи за деца, подкрепяне на младоженците с жилища и понижаване на здравните разноски за дребни деца. Може да се наложат и тласъци за подкрепяне на децата с образованието. Южна Корея има една от най-скъпите просветителни системи в света по отношение на приходите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР