Южна Корея е глобила Google и Meta с общо над

...
Южна Корея е глобила Google и Meta с общо над
Коментари Харесай

Google и Meta глобени с над 71 млн. долара в Южна Корея

Южна Корея е глобила Гугъл и Meta с общо над 71 млн. $ за събиране на персонална информация на потребителите без тяхното единодушие за изпращане на приспособени реклами, заяви Агенция Франс Прес.

Разследванията на двата американски софтуерни колоса откриха, че те са " събирали и анализирали " данни за своите консуматори и са следили потреблението на уеб страници и приложения от тях, заяви Комисията за отбрана на персоналните данни в Сеул.

Данните са били употребявани за " извеждане на заключения за ползите на потребителите или са били употребявани за персонализирани онлайн реклами ", съобщи комисията и добави, че нито Гугъл, нито Meta са уведомили ясно южнокорейските консуматори за тази процедура или са получили авансово тяхното единодушие.

В резултат на това на Гугъл беше наложена санкция в размер на 69,2 милиарда вона (49,7 млн. долара), а на Meta - 30,8 милиарда вона (22,1 млн. долара).

" Това е най-голямата санкция за нарушаване на Закона за отбрана на персоналните данни ", се споделя в изказване на комисията.

Регулаторните органи обявиха, че по-голямата част от потребителите в Южна Корея - 82% за Гугъл и 98% за Meta - неумишлено са им разрешили да събират данни за потреблението им онлайн.

" Може да се каже, че опцията и рискът от нарушение на правата на потребителите са високи ", се споделя в изказването.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР