Южна Корея е една от малкото азиатски страни, които се

...
Южна Корея е една от малкото азиатски страни, които се
Коментари Харесай

Южна Корея обяви, че има спешна нужда от мигранти: Страната ни е заплашена от изчезване

Южна Корея е една от дребното азиатски страни, които се оказват изправени пред сериозна демографска рецесия, в случай че не бъдат подхванати навременни ограничения. От последните три години насам популацията на страната бележи притеснителен спад в следствие от ниския коефициент на раждаемост, който е и най-ниският в целия свят – 0,7 деца на жена.

„ Да одобряваме мигранти към този момент не е избор, а нужда, тъй като без тях страната ни може да се окаже на ръба на изгубването “, предизвести министърът на правораздаването на Южна Корея Хан Донг-хун.

Той към този момент е защитил пред своите съидейници от Партията на националната власт потребността от учредяването на държавна организация по миграция, която да бъде под опеката на отрасловото му ведомство.

По думите на правосъдния министър концепцията е заимствана от Германия и Япония, като акцентира, че това не значи на територията на страната да бъдат допускани всевъзможни мигранти, а такива, които ще дават отговор на избрани критерии.

Министърът счита още, че ограниченията за подкрепяне на раждаемостта са даже по-важни от имиграционната политика. За две десетилетия обаче в това начинание са вложени милиарди евро, само че без резултат.

По последни статистически данни 41% от южнокорейците сред 18 и 35 години към момента живеят с родителите. Оказва се също по този начин, че проектите им за женитба и основаване на семейство не са измежду целите им в живота, отбелязва „ La Vanguardia “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР