Южна Корея днес преживя най-смъртоносния ден от пандемията - 293

...
Южна Корея днес преживя най-смъртоносния ден от пандемията - 293
Коментари Харесай

Южна Корея съобщава за рекорден брой смъртни случаи на фона на скока на Омикрон


Южна Корея през днешния ден претърпя най-смъртоносния ден от пандемията - 293 смъртни случая за последните 24 часа,  когато страната се бори с рекорден скок на инфекциите с ковид, породени от бързо разпространяващия се вид Омикрон, заяви Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 722
Нов е и върхът при броя на пациентите с вируса, които са в тежко или сериозно положение - 1196. Здравните чиновници обявиха, че здравната реакция на страната остава постоянна след напъните за разширение на ресурсите, като към момента са налични над 30 на 100 от интензивните отделения, предопределени за лекуване на КОВИД-19. Очаква се обаче натоварването на болничната система да се усили през идващите седмици, като се има поради времето, което минава сред инфекциите, хоспитализациите и смъртните случаи.

" Очакваме броят на (сериозните или сериозни случаи) да нарасне до към 2000. Подготвяме медицинските си ограничения за това ", съобщи на брифинг върховен чиновник на здравното министерството.

През последните седем дни Южна Корея оповестява за приблизително 337 000 нови случая на ден, в това число 362 283 във вторник, което съставлява над 80-кратно нарастване спрямо равнищата, следени в средата на януари, когато Омикрон се трансформира в преобладаващ вариант. Понастоящем броят на случаите в страната надвишава 7,2 милиона, като от февруари насам са добавени 6,4 милиона.

Според специалисти заради високите равнища на имунизация страната до момента е претърпяла вълната от Омикрон с по-ниски равнища на смъртност от тези, следени в Съединени американски щати и Европа, които бяха наранени от разновидността по-рано. Повече от 62 % от южнокорейците са получили подсилващи трети ваксинни дози.

До момента в страната има 17,6 смъртни случая от КОВИД-19 на 100 000 души, спрямо 285,5 смъртни случая в Съединени американски щати и 237,5 във Англия, сочат данни на Корейската организация за надзор и предварителна защита на болесттите (КАКПЗ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР